KORAD LP Wirwelwinds Boogie-Woogie

881011 - 021012

Ägare: Gun och Sven Karlsson, Salltorps kennel, VESSIGEBRO

Stamtavla

HD u.a, Ögonspeglad u.a -91, Fullt saxbett

KORAD 185 p

(I: +3, II: +3, III: +1, IV: +3, V: +1, VI: +1, VII: +2, VIII: -1, IX: +1, Skottfast )

Vad de olika poängen står för ser du i min Korningsmall

LP klass I

Godkänd appell klass spår uppflyttad

Räddningshunds tränad

Cert och CK på utställning

 

Maxie, Jag och Boogie Juli 2002

 

Lördagen den 12 Oktober 2002 var en tung dag på Salltorp. Då kände vi oss tvungna att ta det jobbiga beslutet att låta avliva vår underbara "stamtik" KORAD LP Wirwelwinds Boogi-Woogie.

Boogie var under hela sitt 14 åriga liv aldrig sjuk, men för ett halvår sen började hon bli stel bak
och fick Rimadyl för det och mådde sen bra igen. Ända fram till för ett par månader sen. Då upptäckte veterinären att lymfkörtlarna längst bak var kraftigt förstorade förmodligen på grund av någon tumör. På grund av hennes ålder beslutade vi att hon inte skulle behöva bli ett "vårdpaket", utan få leva så länge hon såg ut att må bra och var glad. Men i Fredags eftermiddag/kväll blev Boogie riktigt dålig. 
Hon blev otroligt stel och kunde knappt röra sig. Dessutom fick hon upp
all mat hon åt. Därför tog vi det svåra beslutet att låta avliva henne.

Boogie var en tik som älskade ALLA. Hon gick genom livet med devisen, "Vi kan väl leka.......". Hur arga hundar (och även vi när hon var lite) var så tyckte hon att vi skulle leka "jaktlek". Jag glömmer aldrig när Sven, Boogie och jag var och tittade på en sugga med smågrisar som gick ute i en hage. Vi hade sagt till Boogie att stanna utanför hagen, så inte suggan skulle bli arg. Rätt vad det var var Boogie inne i hagen. Suggan blev VANSINNIG. Hon jagade Boogie som en galning. Vi sprang ur hagen och ropade på Boogie. När hon väl var utanför drog vi en lättnadens suck, överlyckliga att Boogie överlevt. Men så fort vi vände ryggen till hoppade Boogie in i hagen igen. Det här var ju roligt!!! Hon var ju jätterolig att leka "jaktlek" med!!! 

Vi är tacksamma för alla härliga år vi fått med Boogie och för de barn, barnbarn och nu även barnbarnsbarn som finns efter henne./Gun