Jag som har Salltorps kennel heter Gun Karlsson, jag är Lantmästare med inriktning på husdjur. Jag och min man Sven köpte vår första terv 1988. Hennes namn med titel är KORAD LP Wirwelwinds Boogie-Woogie. När vi köpte Boogie hade vi ingen tanke på att vi skulle ta valpar på henne, men eftersom vi ofta fick höra vilken ovanligt bra terv vi hade väcktes tanken. När hon sen både hade fått Cert på utställning och blivit korad med bra poäng (185) tog vi beslutet att låta para henne. Efter att ha sett SUCH KORAD LP Continental´s Hercules på korningsbanan, var valet av hane gjort. Den 10 februari 1992 föddes första kullen valpar på Salltorp, 8 st valpar med namn som börjar på F. Att det blev en kull då berodde på att vi själva ville ha en hund till.

Tik nr 2 på gården hette SLCH LP Salltorps Frida. Frida var en härlig dam med mycket spring i benen. Frida var 8 år när hon olyckligtvis blev påkörd av en bil och dog. Frida gick aldrig i avel.

Tik nr 3 heter, SBCH SLCH KORAD Salltorps Maxie hon är född den 3 november 1996, tillsammans med 4 syskon (sorgligt nog råkade en ut för en olycka när hon bara var 5 veckor och fick avlivas). Idag finns det därför 4 st hundar från Salltorp med namn som börjar på M. Far till M-kullen är SBCH SUCH KORAD TJH Fon de Clair Perfect Winner, som jag tyckte passade perfekt till Boogie.

Maxie är brukschampion (spår) och lydnadschampion, hon är utställd med ett Cert och två CK som bästa resultat. Dessutom hjälper hon till i ladugården med att driva kor, samt tar en dust med fåren då och då.

Maxies första kull föddes den 10:e juni 2000. Det blev fyra valpar som bär namn som börjar med Z. Far till Z-kullen är SUCH KORAD LP Hexen House Zaahr.

Maxies andra kull föddes den 19:e september 2003. Far till de 5 i B-kullen är KORAD Marimick's Baxter. Ur denna kullen har jag sparat en tik, med namn Salltorps Bess. Tanken med Bess är att hon skall lära sig valla.

Avelsmål: Jag har som mål att föda upp snygga, friska hundar med stor arbetslust. Mer konkret kan jag säga att jag vill att hundarna skall ha ett utseende så att de kan bli SUCH. Arbetslust så de har förutsättningarna för att kunna vinna SM i spår, sök eller rapport ( skydd har jag aldrig intresserat mig för, men de kanske fungerar till det med? ). Samt vara helt friska.

Jag tror inte på "nära-släktskaps-avel". Det kan fungera bra för den enskilde uppfödaren ett tag. Men det är inget som gynnar rasen. Min gräns går vid en inavelskoefficient på 3 (HELST mycket mindre),  mycket förenklat kan man säga att samma namn inte skall förekomma mer än en gång i registreringsbeviset.